Hielprik voor baby’s test op meer ziektes


Bij de hielprik die veel pasgeboren baby’s ondergaan, wordt straks op meer aangeboren ziektes gecontroleerd. Dat lezen we vandaag in het AD. Veel ouders kiezen voor de prik omdat deze vroegtijdig test op ernstige aandoeningen. Zoals taaislijmziekte of erfelijke vormen van bloedarmoede. Vanaf oktober gaat de prik testen op 3 extra stofwisselingsziektes. Bij deze ziektes zijn kinderen niet in staat om een bepaald aminozuur of vetzuur af te breken. Dat kan al snel ernstige gevolgen hebben. Met de vroege detectie kan dat voorkomen worden.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).