‘Hoogtevrees-app helpt even goed als behandeling psycholoog’


Goed nieuws voor iedereen met hoogtevrees: met behulp van een virtual reality-bril kun je er even goed van af komen als via een bezoek aan de psycholoog. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Twente. Die ontwikkelden de app ZeroPhobia tegen hoogtevrees. Download de app, stop je telefoon in een eenvoudige, kartonnen virtual reality-bril en je bent klaar voor de behandeling. Met de app leer je stapje voor stapje om te gaan met blootstelling aan hoogtes, zonder dat je bang hoeft te zijn voor echte hoogte. Dankzij deze nieuwe vorm van cognitieve gedragstherapie, durf je in no time grote hoogtes te trotseren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).