In deze gemeentes is het oplaten van ballonnen verboden


Goed nieuws voor vogels en vissen. Steeds meer gemeenten verbieden het oplaten van ballonnen, dat blijkt uit onderzoek van Stichting de Noordzee. Vorig jaar gold zo’n verbod nog maar in 18 gemeenten. Inmiddels zijn het er al bijna zestig. Opgelaten ballonnen belanden na een korte vlucht in de natuur. Vogels en vissen kunnen erin stikken, of verstrikt raken in de linten. In de aanloop naar Koningsdag probeert Stichting de Noordzee nog veel meer gemeenten aan boord te krijgen, dat schrijft de NOS vandaag.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).