Inwoners Wageningen kopen natuurgebied


Te weinig groen in je omgeving. Je kunt je er natuurlijk bij neerleggen, maar een groep inwoners van Wageningen neemt het heft in eigen handen. De groep kocht namelijk een eigen natuurgebied. Dat lezen we vandaag op de site hetkanWEL. De Provincie Groningen bood het gebied even geleden te koop aan. Door middel van van crowdfunding wisten de bewoners zo’n 50 hectare aan grond te bemachtigen. De Wageningers willen er een bijzonder gebied van maken. Zo komen er veel zeldzame grassoorten te staan en zullen er vogels te vinden zijn als de watersnip en de kemphaan. Het gebied is beschermd, het is dus niet de bedoeling dat iedereen er zomaar doorheen kan banjeren. Wel zal er zo nu en dan een rondleiding georganiseerd worden.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).