Italiaanse marmerbergen worden beschermd


Op Doing Donderdag hoor je extra veel verhalen over mensen die het verschil maken. Vandaag vertellen we je over Salviamo le Alpi Apuane.

Het Italiaanse witte marmer uit de Apuaanse Alpen is wereldberoemd. Vooral de Toscaanse plaats Carrara staat al sinds de Romeinse tijd hierom bekend. Het kostbare gesteente wordt de laatste tijd met veel geweld en in hoog tempo gedolven. De lokale bewoners doen daar nu iets tegen. Met de beweging Salviamo le Alpi Apuane, red de Apuaanse Alpen, organiseren ze bijeenkomsten, conferenties, petities en flash mobs om wereldwijd aandacht te trekken. En met succes: twee steengroeven zijn onlangs gesloten. De Unesco riep namelijk het berggebied, rond deze groeven, uit tot beschermd geopark. De actievoerders gaan zich nu keihard inzetten voor het verminderen van de marmerwinning in de Toscaanse Carrara.

Heb jij ook een mooi verhaal over iemand die – net als de redders van de Apuaanse Alpen – iets doet waar anderen alleen maar aan denken. We horen het graag – laat het ons weten via Sublime.nl.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).