Koning trapt ‘Week voor de Gezonde Jeugd’ af


Vandaag geeft Koning Willem-Alexander het startschot voor de Week voor de Gezonde Jeugd. Dat doet hij hier bij ons in het gebouw, in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De week is een initiatief van de organisatie Jongeren op Gezond Gewicht. Zij hebben een methode ontwikkeld waarmee gemeenten overgewicht onder kinderen tegen kunnen gaan. Zo zorgen ze ervoor dat sportkantines fruit aanbieden en coachen ze gezinnen die moeite hebben met gezond koken. En die methode blijkt goed te werken, dat schrijft het AD vandaag. In maar liefst 25 gemeenten nam het aantal kinderen met overgewicht de afgelopen jaren af. Bijvoorbeeld in Dordrecht. In het westen van de stad was voorheen 42 procent van de scholieren uit groep vier, vijf en zes te zwaar. Nu is dat gedaald naar 29 procent.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).