Kunstgans maakt Middeleeuwse traditie toekomstbestendig


Het is de dag na carnaval. En wie het feest gisteren afsloot in het Limburgse Grevenbicht, was getuige van een eeuwenoude traditie: ganstrekken. Sinds de Middeleeuwen gebeurt dat elke carnavalsdinsdag. Voor wie het ritueel niet kent: een dode gans hangt ondersteboven aan een touw. Een ruiter rijdt er onderdoor en probeert de kop van de romp te trekken. Gisteren ging het er in Grevenbicht even anders aan toe.
De ruiters trokken dit jaar namelijk voor het eerst aan een kunstgans. Niet alle carnavallers zijn blij met de nieuwe gans, schrijft de NOS. Maar de burgemeester van Sittard-Geleen is ervan overtuigd dat de traditie van het ganstrekken nu weer toekomstbestendig is.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).