Ledlampje moet gaan helpen tegen hartritmestoornissen


Artsen werken aan een nieuwe behandeling voor het verhelpen van hartritmestoornissen – dat schrijft RTL Nieuws. Het gaat om de meest voorkomende vorm van hartritmestoornis: boezemfibrilleren. Door de stoornis slaat het hart onregelmatig en te snel. Artsen hebben nu een nieuwe methode ontwikkeld. Deze is veel minder ingrijpend dan huidige behandelingen. Met behulp van gentherapie wordt het hart gevoelig gemaakt voor licht. Als het ritme verstoord is, kan een ledlampje in het lichaam licht afgeven. Het hart krijgt zo een klein schokje waardoor het weer een gezond ritme aanneemt. De methode is veelbelovend, maar het zal nog wel een paar jaar duren voordat mensen op deze manier behandeld kunnen duren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).