Maak kennis met iTree – het programma dat vertelt hoeveel bomen waard zijn


Het is niet alleen de dag na de Provinciale Statenverkiezingen, maar ook de Internationale Dag van de bossen.

Trouw komt vandaag met een toepasselijk verhaal – namelijk over de waarde van bomen. Dat bomen waardevol zijn, dat weten we natuurlijk wel. Maar op de gemeentelijke balans staan ze altijd aan de kostenkant, omdat een concrete waarde ontbreekt. En daarvoor is er iTree. Dat programma berekent wat bomen precies opleveren voor de samenleving. Volgens iTree slaan de gemeentelijke bomen hier in Utrecht bijvoorbeeld voor zo’n 5,5 miljoen euro aan CO2 op. En die ene grote kastanjeboom in het centrum maakt niet alleen zijn omgeving een stuk koeler, maar vangt ook jaarlijks bijna 6000 liter water op. Een handige tool voor gemeenten, dus. De gemeente Den Haag gebruikt iTree bijvoorbeeld al bij het inrichten van verschillende wijken.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).