Marokkaanse ontwerpster houdt de borduurkunst in leven


Dan een mooi verhaal uit Marokko – kledingontwerpster Fadila el Gadi had altijd al veel passie voor de kunst van borduurwerk. Tot haar grote spijt zag ze dat ambacht steeds verder verdwijnen. Daarom besloot Fadila een school op te richten waar kinderen leren borduren. De school is speciaal voor kinderen die nooit onderwijs hebben gehad, of die zijn gestopt met school. Naast borduren leren ze ook Engels en Frans EN krijgen ze computerles. Met de school hoopt Fadila kinderen te helpen en de kunst van borduren in leven te houden, dat vertelt ze aan Al Jazeera.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).