Meer zelfvertrouwen door een unieke pop


Een jongetje met een grote moedervlek in zijn gezicht en een meisje zonder haar. Ze zien er anders uit dan de meeste kinderen en dat maakt het het lastig om een pop te vinden die op ze lijkt. De Amerikaanse Amy besloot daarom een carrièreswitch te maken van maatschappelijk werker naar poppenmaker. Dat zien we in een video van de BBC. Amy maakt poppen die er precies zo uit zien als hun kleine eigenaren. En dat leidt tot groot enthousiasme, bijvoorbeeld bij Bella die een hand mist.

”I have one hand and she has one hand and I kind of felt really excited because most people don’t get a doll that looks like them.”

Amy hoopt dat de unieke poppen de kinderen meer zelfvertrouwen geven.

”I think it’s hard to to tell a child you know you are perfect just the way your are but then follow it with yet you will never see yourself in the fase of doll or anything that looks even close to you.”

Ja, ze zegt dus dat het lastig is om een kind te vertellen dat ‘ie perfect is zoals hij is – terwijl er geen speelgoed bestaat dat ook maar enigszins op hem lijkt. Amy brengt daar dus verandering in  en ze heeft inmiddels al zo’n 350 poppen gemaakt.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).