Meet Jack – fruit dat naar vlees smaakt

© Nangka

Het is Soul & Food Week bij Sublime – en daarom vertellen we je deze week extra veel verhalen over nieuwe innovaties op het gebied van eten.

En in deze Nationale week zonder Vlees hebben het over de nieuwe, hippe vleesvervanger: Meet Jack. Die heeft een bijzondere basis: de Jack Fruit. Een enorme vrucht die veel voorkomt in de wouden van Indonesië. En de Jack Fruit heeft een bite die erg veel lijkt op vlees, met een beetje rokerige smaak. Het fruit is een ware hype onder veganisten, die er bijvoorbeeld vega pulled pork sandwiches van maken.

Volgens Kaline van Meet Jack richt de startup zich op de echte vleesliefhebber, met producten zoals kroketten en bitterballen. Die mensen kunnen zo kiezen voor een verantwoord vleesloos alternatief. Ideaal dus ook voor de flexitariër.

Voor meer gezonde, bewuste voedingskeuzes ben je tijdens deze Soul & Food week bij Sublime aan het goede adres. –
Meer inspirerende initiatieven en recepten vind je op Sublime.nl.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).