Nieuw-Zeeland verbiedt (semi-)automatische wapens


Een positieve ontwikkeling in Nieuw-Zeeland na aanslagen in Christchurch van het afgelopen weekend. Het land verbiedt per direct alle automatische en semi-automatische wapens. Dat maakte premier Jacinda AR-dern bekend. De dader van de aanslagen kon zijn wapens zonder moeite online kopen. Nieuw-Zeeland had relatief soepele vuurwapenregels: iemand die 16 jaar is, kon al een wapenvergunning aanvragen. Voor automatische wapens was de leeftijdsgrens 18 jaar. Maar dat is nu dus voorbij, zegt premier Ardern in een toespraak:

“Today I am announcing that New Zealand will ban all militarystyle semi automatic weapons. We will also ban all assault rifles. Every semi automatic weapon used in the terrorist attack friday will be banned in this country.”

Adern krijgt vanuit de hele wereld veel lof voor dit snelle optreden. Onder andere uit de VS, waar al jaren wordt gewerkt aan strengere wapenwetgeving. De politie roept Nieuw-Zeelanders die dit soort wapens in hun bezit hebben op om die zo snel mogelijk in te leveren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).