Nieuwe richtlijn zorgt voor betere medische zorg op festivals


Een oververhitte hardloper bij de halve marathon of een festivalganger met een xtc-vergiftiging. Beiden komen ze vaak terecht in de handen van ‘medische teams’ van evenementen. Maar wiens handen zijn dat precies? Die van artsen, verplegers, EHBO-vrijwilligers… soms is dat onduidelijk. En dat maakt het lastig om medische fouten aan te kaarten wanneer die zich voordoen. Daarom is er nu een nieuwe richtlijn: de veldnorm evenementenzorg. Het Parool schrijft daar vandaag over. In die richtlijn staat bijvoorbeeld dat alleen artsen risicovolle handelingen mogen verrichten. Tot nu toe konden EHBO-vrijwilligers dat ook doen.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).