Nieuwtjes over Internationale Vrouwendag


Het is vandaag Internationale Vrouwendag. En het CBS komt met mooie cijfers: er zijn op dit moment evenveel vrouwen als mannen met een hbo- of universitair diploma. En dat is voor het eerst. Voorheen waren mannen vaker in het bezit van zo’n diploma.

In Berlijn is voor het eerst iedereen vrij op 8 maart, want de stad heeft deze dag uitgeroepen tot nationale feestdag.

En NASA kondigt de eerste ‘vrouwenwandeling’ in de ruimte aan. Op 29 maart wordt een zogenoemde ruimtewandeling voor het eerst gemaakt door twee vrouwen – zij voeren dan onderhoudswerk uit aan het internationale ruimtestation ISS. Ook de vluchtleiding op aarde is die dag in vrouwelijke handen. Dat deze missie in de Amerikaanse Women’s History Month valt is volgens NASA overigens puur toeval.

En Trouw schrijft over de nieuwe film ‘Captain Marvel’. Volgens de krant bewijst die film dat de vrouwelijke superheld hiermee ‘definitief voet aan de grond heeft gezet’. Het is natuurlijk niet de eerste Hollywoodfilm over een superheldin – dat was Catwoman twee jaar geleden. Maar het grote verschil is volgens Trouw dat Captain Marvel er niet uitziet als een supermodel, maar eerder zoals je buurmeisje. En dat ze niet per se aan de man hoeft in dit verhaal.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).