Noorse staatsfonds gaat investeringen in olie en gas verminderen


En een mooie stap van het Noorse staatsfonds – dat gaat de investeringen in olie en gas afbouwen. Dat schrijft De Telegraaf vanmiddag. Het Noorse fonds is met meer dan 900 miljard euro het grootste staatsfonds ter wereld. Al jaren verdient het veel geld aan olie- en gaswinning in de Noordzee. Het fonds had voor zo’n 33 miljard euro aan aandelen in olie en gas uitstaan. Nu komt daar dus langzamerhand een einde aan. Dat is trouwens niet voor iedereen goed nieuws: na de aankondiging dook het aandeel Shell direct in de min.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).