Ook kleuters eten deze week vegetarisch


Het is Soul & Food week op Sublime. Een week waarin je extra veel verhalen hoort over goed, gezond en lekker eten. En verantwoord eten, daar doen ook kleuters aan mee. Verschillende kinderdagverblijven hebben namelijk deze week een vegetarisch menu. Initiatiefnemer Elly van Reeuwijk vertelt hoe de kinderen van het Steigertje in  Rotterdam het beleven:

“Het wordt ook dan in de groep vertelt, we doen mee aan de week zonder vlees. Kinderen gaan toch vragen: “Is er geen kip?” en dan leggen we uit, nou dat wordt er mee bespaard, ook wat de dieren betreft natuurlijk…dus ja, dat begrijpen ze dan ook wel.”

Op deze manier proberen ze kinderen bewust te maken dat vegetarisch eten niet alleen goed is voor de wereld, maar ook nog eens heel lekker smaakt.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).