Scholieren bedenken muzikale #douchechallenge


Zingen onder de douche kan hartstikke lekker zijn. Maar het kan ook helpen om bewuster met water om te gaan. Daarom starten 3 vwo’ers uit Gouda de #douchechallenge. De scholieren dagen mensen uit om korter te douchen met behulp van muziek. Het werkt heel simpel: je zet een leuk nummer op, stapt onder de douche, en als het liedje is afgelopen draai je de kraan uit. Kort douchen kan volgens Trouw een hoop milieuvervuiling schelen. Als iedereen elke dag 5 minuten doucht, bespaart dat jaarlijks gemiddeld 90 kilo CO2-uitstoot per persoon. Dus… als je de #douchechallenge morgen ook aan wilt gaan – denk dan vandaag alvast na over een leuk nummer.
Maar wees wel een beetje redelijk en laat de 7e symfonie van Beethoven achterwege –
want dan schiet je er natuurlijk niets mee op.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).