Speciale pleister voorkomt doorligwonden


In het AD lezen we vandaag over een speciale pleister. Die kan helpen bij het voorkomen van nare en pijnlijke doorligwonden, zo blijkt uit recent onderzoek van Maastricht UMC. De pleister is bedoeld voor patiënten die een hoog risico lopen op doorligwonden – dan moet je bijvoorbeeld denken aan ouderen die een heupoperatie hebben ondergaan of mensen die op de intensive care liggen. De pleister plak je bijvoorbeeld op je stuitje of je hiel. Dit zijn plekken waar snel wonden ontstaan als de patiënt over het matras schuift. De pleister vangt die wrijving op, en voorkomt zo wonden.
In het buitenland worden de pleisters al regelmatig gebruikt, maar in Nederland nog niet. Maastricht UMC wil daar verandering in brengen, omdat de pleisters een hoop narigheid kunnen voorkomen, en maar vijf euro kosten.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).