Straten van Tel Aviv veiliger voor ‘smartphonezombies’


Je kent ze wel – of misschien ben je er zelf wel een: voetgangers die zo gefocust zijn op hun smartphone, dat ze totaal niet doorhebben wat er in het verkeer gebeurt. In Tel Aviv worden deze mensen ‘smartphonezombies’ genoemd. Dat zien we vandaag in een video van het AD. In het drukke verkeer van Tel Aviv zorgen deze smartphonezombies regelmatig voor gevaar. Bijvoorbeeld doordat ze een kruispunt oversteken, terwijl het stoplicht op rood staat. Maar daar is nu een oplossing voor gevonden. Bij kruispunten worden special lichtstrips aangelegd in de stoepen. Deze strips zijn verbonden met het stoplicht. Als het veilig is om over te steken, springen niet alleen de stoplichten op groen – maar ook de lampen in de stoep. Voor de veiligheid erg handig, maar je kan natuurlijk ook gewoon je mobiel wat vaker in je zak stoppen.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).