The Husband School leert mannen in Sierra Leone over gelijkheid


Een bijzonder verhaal uit Sierra Leone. Daar gaat een groep mannen elke zaterdag naar The Husband School. Dat zien we in een video van Al Jazeera. In Sierra Leone is veel ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Ook thuis worden vrouwen niet als gelijke gezien, en hebben ze vaak maar weinig te zeggen. En dat zorgt ook voor veel problemen in het huwelijk, zegt Pidia Joseph – de oprichter van de school. Tijdens de lessen gaat hij in gesprek met de mannen, en leert hij ze respectvoller met hun vrouw om te gaan. En met succes – volgens een aantal mannen van The Husband School loopt het huwelijk soepeler na hun deelname.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).