Twee patiënten vrij van hiv-virus na stamceltransplantatie


Het is een bijzondere dag – vandaag is namelijk bekend gemaakt dat het voor de tweede keer ooit is gelukt om hiv-patiënten te genezen. Het gaat om een Duitse en Britse patiënt bij wie inmiddels 3,5 en 17 maanden lang geen hiv meer is aangetroffen door een stamceltransplantatie. De eerste keer dat dit lukte was 12 jaar geleden. Sindsdien zijn artsen het wel blijven proberen, maar tot nu toe was dat dus nog niet gelukt. Nieuwsuur sprak met arts-viroloog Anne Wensing. Zij verwacht nog voor haar pensioen genezing van hiv op grote schaal te gaan zien. Bijzonder is volgens haar dat er nauwelijks chemotherapie nodig was. 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).