Uil kan weer vliegen dankzij donor-veren


Een uil die weer kan vliegen door een veren-transplantatie. Het gaat om een Rotterdamse Ransuil die eind vorig jaar zwaargewond binnenkwam bij de plaatselijke vogelopvang, dat lezen we in het AD. Na de behandeling en de herstelperiode bleek ‘ie nog steeds niet te kunnen vliegen- zijn vleugels waren te erg beschadigd. Toevallig was er bij de vogelopvang in Den Haag net een uiltje doodgegaan – en die had precies dezelfde vleugelmaat. Zijn veren werden met epoxyhars op de Rotterdamse ransuil geplakt, en met succes. Dus mocht je nou het geluk hebben om een uil te zien vliegen in de Randstad. Dan is het er misschien wel een met donor-veren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).