Update klimaatakkoord: doelen waarschijnlijk niet behaald, kosten wel lager dan verwacht


Helaas – de maatregelen in het akkoord lijken waarschijnlijk niet genoeg om de klimaatdoelen te behalen. Het belangrijkste doel in het verdrag is de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Deze zou in 2030 bijna de helft minder moeten zijn ten opzichte van 1990 – maar met het huidige plan is de kans klein dat dat doel gehaald wordt. Wel positief: de kosten om de voorstellen uit het akkoord te realiseren vallen een stuk lager uit dan verwacht. Dat komt onder meer door de lage kosten voor hernieuwbare elektriciteit.

Een korte update over het klimaatakkoord. Vanmiddag bleek al dat de maatregelen in het akkoord niet genoeg zijn om de klimaatdoelen te halen. Rutte heeft daar zojuist op gereageerd. Hij kondigde aan dat er toch een CO2-heffing komt voor bedrijven. Hoe deze precies eruit zal zien wordt later besproken. Op deze manier krijgen burgers een lagere energierekening


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).