Wat is de zin van het leven? De 10-jarige Assila vertelt het


En in Trouw lezen we vanmorgen een mooi stuk over het nieuwe filosofie- en theaterfestival DenkStation, dat afgelopen weekend plaatsvond in Amsterdam. Het festival wil kinderen en jongeren aan het denken zetten. En wel op een speelse manier – bijvoorbeeld door verschillende dieren na te doen. Dat klinkt misschien niet direct filosofisch, maar zo leren de kinderen wel om zich in een dier te verplaatsen. Dat het festival een succes was, blijkt uit de reacties. De 11-jarige Aya weet mooi te omschrijven wat filosofie is: ‘Het is denken, maar dan heel vrij’, vertelt ze aan Trouw. En de 10-jarige Assila heeft zelfs ontdekt wat de zin van het leven is: “dat als je positief denkt, altijd alles goed komt.”


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).