Zo ga je als jong gezin voedselverspilling tegen


En het is Soul & Food week bij Sublime. Een week waarin we je inspirerende verhalen vertellen over gezond, lekker en verantwoord eten. Bij dat laatste hoort natuurlijk ook: zo weinig mogelijk weggooien. Zeker in een gezin met jonge kinderen is dat nog best een uitdaging. Toine Timmermans van de stichting Samen tegen Voedselverspilling vertelt hoe hij dat deed toen zijn kinderen klein waren:

“Ik schepte zelf altijd iets minder op – wetende dat als een van de kinderen gewoon hun bord niet leeg at, at ik dat op. Is volgens mij helemaal niks mis mee. En dan creëer je ook dat bewustzijn – en mochten ze het lekker op eten, dan pak je nog iets meer uit de pan. Dus dat zijn simpele dingen die iedereen zo kan doen, zonder dat het vervelend wordt.”

Op dit moment verspillen we gemiddeld 41 kilo bruikbaar voedsel per persoon per jaar – dat kan makkelijk een stuk minder, dus!

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).