Radiostation Chicks and the City maakt heftige onderwerpen bespreekbaar


Het is weer Doing Donderdag op Sublime. En daarom hoor je vandaag verhalen over mensen die zelf in actie komen om een verschil te maken. In dit geval gaat het over meiden die iets moois doen. Want…

Who run the world? Girls! Dat is het motto van Chicks and the City. Dat is een podcastshow die wordt gerund door alleen maar meiden, van 15 tot 25 jaar. In de podcasts wordt over van alles gepraat – over muziek en jongens, maar ook over heftige onderwerpen zoals abortus. Aan de show werken allerlei soorten meiden. Dat vertelt Suzanne Bruseker:

“Alles zit eigenlijk bij elkaar. Het zijn soms ook meiden die het wat moeilijker hebben. Die bijvoorbeeld een moeilijke thuissituatie hebben. Die niet vanzelfsprekend naar school en werk kunnen vinden vanuit hun thuissituatie.”

Bij het radiostation vinden de meiden niet alleen steun bij elkaar. Maar leren ze ook belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken en organiseren. En daar kunnen jonge meiden erg van opbloeien. Zoals Ashanti:

“Zij kwam verlegen binnen, als een heel verlegen meisje. Ze heeft nu al meerdere keren mee gepresenteerd. Maar wordt nu bijvoorbeeld ook gevraagd om soms een show te hosten. Dus echt op locatie een presentatie te doen. Dat heeft ze onlangs nog gedaan en dat doet ze heel natuurlijk. Dus dat is heel erg gaaf om te zien.”

Aan Chicks and the City kunnen meiden dus ook een mooie carrière overhouden.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).