App helpt afval scheiden


Misschien herken je het wel. Je wil met je goede gedrag afval scheiden, maar in welke bak moet dat ene pak sap nou precies? Afval scheiden kan best ingewikkeld zijn, en dat weerhoudt veel mensen ervan om het te doen. Rick Buiten bedacht er wat op. Hij ontwikkelde de zogeheten EcoScan. Een app op je telefoon die je helpt met afval scheiden. Het werkt heel simpel: je scant het product dat je weg wil gooien, en de app geeft aan in welke bak het hoort. De app is vooral bedoeld voor producten waar mensen vaak niet van weten in welke afvalbak het hoort:

“Zoals chipszakken, drinkglazen, drinkbekers, theezakjes. Dat soort dingen.”

Eenmaal gescand geeft de app aan waar het afval thuishoort. Bijvoorbeeld bij het oud papier, de PMD-bak of het afvalbrengstation. Maar als het product nog goed is, kan de app ook adviseren om het naar een kringloopwinkel te brengen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).