Bas fietst langs alle voetbalstadions om zijn zusje te helpen


Het is deze week de landelijke actieweek voor de gehandicaptensport. RTL Nieuws vertelt vandaag het verhaal van de 24-jarige Bas. Hij begon gisteren aan een fietstocht langs de 18 Nederlandse eredivisie-stadions. Hij fietst die route van 15-honderd kilometer voor zijn zusje Iris, die het syndroom van Down heeft. Met zijn ‘als-1-team-challenge’ wil Bas ervoor zorgen dat sporten voor mensen met een handicap net zo vanzelfsprekend wordt als voor hemzelf. Een mooie manier om aandacht te vragen hiervoor, maar ook om geld op te halen voor de gehandicaptensport. Om de finish te halen mag iedereen een deel van de route meefietsen. Heb je daar zin in, dan kan je je aanmelden op de website als1team.nl. Daar vind je ook de route, die op 6 april eindigt in de Amsterdamse Johan Cruijff Arena


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).