Bij-zonder: De Bijenkorf deelt zaadjes uit om bijen te redden


Maar liefst 2600 mensen gingen afgelopen weekend naar buiten om bijen te tellen. Speciaal voor de Nationale Bijentelling, een initiatief van NederlandZoemt. Omdat het best koud was, is de telling verlengd tot vrijdag. Mensen in heel het land kunnen doorgeven hoeveel bijen ze in de tuin zien rondvliegen. Het is de bedoeling dat je een half uurtje gaat zitten, en op een formulier aankruist wat voor bij je ziet. Met deze data hopen onderzoekers de beestjes beter in kaart te brengen. Zo kunnen ze maatregelen nemen om de bijenpopulatie weer te laten groeien. Doe je ook mee? Download het telformulier op de website van NederlandZoemt.

Maar we hebben meer nieuws over bijen:

Het warenhuis De Bijenkorf wil zich inzetten voor de diertjes. Er worden vanaf vandaag 80-duizend zakjes ‘bijvriendelijke’ bloemzaadjes uitgedeeld. En dat is ter voorbereiding op volgende week – 22 april is het namelijk nationale zaaidag. Elk zakje bloemzaadjes is goed voor 1 vierkante meter voedsel voor de bij, lezen we in het AD. Om de campagne een boost te geven is zanger Ben Cramer ingeschakeld, hij maakte een nieuwe versie van zijn lied ‘zai zai zai’:

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).