Brand in Notre Dame zorgt voor onverwachte positieve effecten


En we noemden het al eerder: de brand in de Notre Dame is natuurlijk een ramp, maar soms kan zo’n gebeurtenis mensen dichter bij elkaar brengen. Of voor onverwachte positieve uitkomsten zorgen. The New York Times schrijft vandaag over zo’n neveneffect. Zwarte kerken in de Verenigde Staten die zijn vernietigd door brandstichting krijgen opeens veel meer donaties. Op social media wezen mensen erop dat deze kerken moedwillig vernield zijn. Maar dat er geen miljardairs klaar stonden voor de wederopbouw. Dat raakte blijkbaar een gevoelige snaar. Want inmiddels hebben drie kerken in Louisiana 750 duizend dollar aan donaties ontvangen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).