Brandstofloos vliegtuig zorgt mogelijk voor revolutie in telecomindustrie

© BBC

Het moet de toekomst zijn van de satelliet: een nieuw soort vliegtuig dat werkt op basis van helium en zonne-energie: Phoenix, heet ‘ie. Hij ziet eruit als een kleine zeppelin, maar dan eentje met vleugels – met zonnepanelen erop. Door deze techniek komt er geen motor of brandstof aan te pas, en kan het vliegtuig voor langere tijd in de lucht blijven. In een video van de BBC vandaag zien we hoe ‘ie langzaam door een loods zweeft. De volgende uitdaging is om hem te laten vliegen op 20 kilometer hoogte, zodat ‘ie ook echt kan functioneren als satelliet. Volgens de Schotse ontwerpers kunnen zulke vliegtuigjes zorgen voor een revolutie in de telecom-industrie. Want de Phoenix is een stuk goedkoper dan de satellieten die we nu gebruiken.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).