Camperen in kunstwerken: Culture Campsite


Vandaag is de opening van nogal een bijzondere camping in Rotterdam. De zogeheten Culture Campsite. Het staat op een voormalig bedrijventerrein. Je slaapt niet in een tent, maar in kunstwerken van jonge kunstenaars. En dat kan van alles zijn. Thijs Masthoff vertelt over de Sleeping Pod:  

Het zijn 2 kalveriglo’s. Die vind je vaak bij boeren in het weiland. En het is voor jonge dieren, zodat ze kunnen schuilen bij slecht weer. Daarvan hebben wij er 2 gekanteld, aan elkaar gekoppeld en op hoge poten gezet. Dus het is een soort zwevend eitje. Zo zou je het kunnen noemen”

De hele camping is gemaakt van gerecycled afvalmateriaal. Culture Campsite moet uiteindelijk ook helemaal groen functioneren.

“Het idee is ook dat we de toiletten gaan doorspoelen met grijs water. Dus we hebben een hele grote loods naast ons. Daar willen we het regenwater gaan opvangen van het dak. Zodat we daarmee toiletten kunnen spoelen. We willen zo min mogelijk afval produceren hier.”

De camping is dus vanaf vandaag geopend. Dus ben je toe aan een weekend weg? Dan is Culture Campsite zeker het overwegen waard.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).