Colombiaanse kinderen krijgen doe-het-zelf-kit om dengue-virus tegen te gaan


Een opvallend bericht van de BBC vandaag. In de stad Medellin in Colombia krijgen basisschoolkinderen een doe-het-zelf-kit mee naar huis om MUGGEN te kweken. Die kunnen ze vervolgens vrijlaten in hun buurt, zodat ze zoveel mogelijk mensen kunnen prikken. Het klinkt misschien bizar, maar het is toch een positieve ontwikkeling. De muggen zijn namelijk besmet met het Wolbachia-virus – dat voorkomt het overdragen van DENGUE, dat vertelt Scott O’Neill – directeur van het World Mosquito Program. Hij zegt dat het Dengue-virus geen kans krijgt om te groeien bij muggen die besmet zijn met Wolbachia. De methode bleek eerder al succesvol in Townsville in Australië.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).