Dikste papegaaiensoort was bijna uitgestorven – maar nu groeit de populatie weer


Hij lijkt een beetje op een vogel uit Angry Birds, maar de Kakapo bestaat echt en het gaat goed met hem, meldt persbureau AFP. De dikste papegaaiensoort ter wereld maakt nu een record-broedseizoen door. En dat is bijzonder, want de vrouwtjes hebben niet elk jaar zin om te paren. Vijftig jaar geleden leek deze zeldzame papegaai uit Nieuw-Zeeland te zijn uitgestorven. Maar niet veel later werd een kleine populatie ontdekt en sindsdien stijgt hun aantal. Mede dankzij een fokprogramma lopen er nu 147 rond. Ook de klimaatverandering is waarschijnlijk een reden voor de unieke paringsgolf. Want de vogels hebben alleen zin om te paren als de lokale rimu-fruitbomen vol in bloei staan en dat is nu het geval.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).