Doing Donderdag: Indiase ingenieur redt vervuilde meren


Het is weer Doing Donderdag op Sublime. En daarom hoor je vandaag verhalen over mensen die zelf in actie komen om het verschil te maken.
Zo lezen we op Good News Network over de 26-jarige Ramveer Tanwar uit India. Deze techneut kon het niet langer aanzien hoe de rivieren en meren in zijn thuisstaat opdroogden en vervuild raakten. Met veel moeite overtuigde hij de lokale inwoners om iets aan de slechte staat van het water te doen.
Van het schoonmaken van waterplaatsen en het installeren van filters, tot het planten van bomen om de oevers te versterken. Met resultaat. Inmiddels heeft Tanwar 10 vervuilde meren gered, en 50 steden aangezet om in actie te komen. Nu heeft de lokale regering zelfs zogenaamde “Groundwater Army” groepen opgericht om het water structureel te beschermen. En ze hebben Tanwar benoemd tot coördinator hiervan.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).