Droom van een uitvinding voor mensen met jonge kinderen: een robot die slaapkamers opruimt


Het is DE uitkomst voor rommelige kinderen: een robot die slaapkamers opruimt. We zagen het bijzondere apparaat aan het werk in een video van de BBC. Een Japans bedrijf is druk bezig met het ontwikkelen van deze robot. Het werkt ongeveer zo: de robot gaat op zoek naar speelgoed op de vloer, en plaatst dat vervolgens weer in de kast. Of een sok die ergens rondslingert, die wordt in de wasmand gegooid. En dan kan allemaal door kunstmatige intelligentie. Daardoor is de robot in staat om honderden verschillende objecten herkennen, zelfs al heeft hij deze niet eerder gezien. De ontwerpers verwachten de robot binnen vijf jaar op de markt te brengen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).