Eerste 3D-hart met cellen en bloedvaten is geprint


Een opmerkelijke medische doorbraak. Het is gelukt om een 3D-hart te printen dat bestaat uit menselijk weefsel en bloedvaten. Onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv kregen dat voor elkaar. Dat lezen we vandaag op Nu.nl. 3D-geprinte organen kunnen een belangrijke rol spelen op het gebied van transplantaties. Maar daarvoor is het nu nog een beetje vroeg. Onderzoekers moeten het 3D-hart eerst leren zich te gedragen als een echt hart. Het hart kan bijvoorbeeld wel al samentrekken, maar moet nog leren pompen. In het verleden zijn mensen er al eens in geslaagd om een 3D-hart te printen, maar dat had geen cellen en bloedvaten

Meer informatie via NU.nl


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).