Eerste grootschalige experiment malariavaccin


Het eerste malaria vaccin wordt binnenkort op grote schaal toegepast in Malawi. De Wereldgezondheidsorganisatie gaat jonge kinderen inenten tegen het virus. Dat schrijft de BBC vandaag. Het gaat om een pilot, maar de vooruitzichten zijn positief. Aan het RTS, S-vaccin wordt al 30 jaar gewerkt. Het middel traint het immuunsysteem om de malariaparasiet aan te vallen. En in 40 procent van de gevallen blijkt dat te werken. Na Malawi volgen een paar weken later ook Kenia en Ghana. Het onderzoek loopt tot 2023. Dan wordt bekeken hoe effectief het vaccin is.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).