Elektriciteit opwekken uit sneeuw


De lente breekt deze week eindelijk door en toch hebben we een leuk nieuwtje over sneeuw. Want een team ontwikkelaars aan de universiteit van Californië is erin geslaagd een apparaat te ontwikkelen dat elektriciteit opwekt uit sneeuw. Dit lezen we op de website van NewAtlas. Ze noemen het een Tribo-Electric Nano Generator, kortweg: een TENG. Het werkt door de statische elektriciteit die ontstaat door wrijving tussen sneeuw en een siliconen ondergrond op te vangen. Het kan daarom ook worden toegepast op zonnepanelen, die ’s winters bedekt zijn met sneeuw. Die hebben dan ook nut als de zon niet erop schijnt.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).