Even wachten op je aansluiting? Neem een duik in het GeluksPakhuis


We staan vanaf deze maand gemiddeld een kwartier minder lang in de file, althans dat verwacht Rijkswaterstaat. Hoe dat precies zit, daarover hoor je later vanmiddag meer.

Wie vandaag een kwartiertje moet wachten op de trein op Utrecht Centraal, heeft een mooie manier om de tijd te verdrijven. Naast spoor 20/21 staat namelijk sinds vanochtend een Gelukspakhuis. Eric Holterheus van initiatiefnemer Oikocredit vertelt wat dat pakhuis te bieden heeft.

”Hier kun je beleven wat geluk is door te duiken in geluk, door je gelukwens op te schrijven op een muur, door de kluis te kraken met een gouden geluksei van één van onze partners een Fairtrade chocolade leverancier. En je kan ook lezen wat geluk doet met mesen als je investeert in mensen.”

En investeren in mensen, dat doet Oikocredit letterlijk de coöperatie verstrekt namelijk microkredieten aan kleine ondernemers in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

En of die duik in het GeluksPakhuis een beetje effectief is…

”Ja, absoluut dat was het eerste wat ik vanmorgen deed een mooie geluksduik nemen in het zwembad.”

Het pakhuis staat er nog tot en met zondag op Utrecht Centraal, dus.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).