Geen bijzaak: dit weekend is de Nationale Bijentelling


Het wordt koud maar wel zonnig dit weekend – mooi weer dus voor de Nationale Bijentelling. NederlandZoemt roept iedereen op om bijen te tellen in de tuin. En hoe je dat het best kan aanpakken, dat vertelt bijonderzoeker Lisette van Kolfschoten aan Omroep West:

“Ga in de tuin zitten, zoek een zonnig plekje. En neem een half uurtje de tijd om te kijken wat er vliegt. Als je onzeker bent over wat voor bij het is: dan kan je gewoon bij onbekend invullen op het telformulier.”

Met deze data hopen de onderzoekers de beestjes beter in kaart te brengen. Zo kunnen ze maatregelen nemen om de bijenpopulatie weer te laten groeien. Doe je ook mee? Download dit weekend het telformulier op de website van NederlandZoemt.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).