Gemeenten experimenteren met betalen vaste lasten


Voorkomen is beter dan genezen. Dat is het idee achter het experiment van de gemeenten Den Haag en Utrecht om ernstige schulden bij inwoners te voorkomen.

Zij gaan mensen met een laag inkomen helpen die moeite hebben om rond te komen. Dat meldt NOS. De gemeente beheert als het ware het huishoudboekje. In Utrecht is er voor iedere deelnemer een financiƫle buffer van 1200 euro. Wanneer een van de vaste lasten niet betaald kan worden, dan schiet de gemeente dit voor. Als er weer voldoende geld op de rekening van de deelnemer staat, betaalt die het weer terug. Als de proef succesvol is, volgen er meer gemeenten.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).