Guinness stopt met plastic verpakkingsmateriaal


We melden het wel vaker: minder plastic verpakking, dat is de trend. Maar het valt voor sommige fabrikanten niet mee om die stap te zetten. Bierbrouwer Guinness durft het nu wel aan. Ze stappen af van de bekende plastic ringen die bierblikjes bij elkaar houden, en ze stoppen ook met ander plastic verpakkingsmateriaal. Voortaan gebruiken Guinness en alle andere merken van hetzelfde bierhuis 100 procent gerecyceld en volledig afbreekbaar karton. Volgend jaar moet de omslag wereldwijd compleet zijn. En dat scheelt zo’n 400 ton plastic op jaarbasis. En de losse bierblikjes zelf? Die zijn al volledig recyclebaar.

Meer informatie via The Guardian


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).