‘H. Wooddi’ toch niet uitgestorven


Tien jaar geleden was ‘ie voor het laatst gezien, en hij stond zelfs al op de lijst van uitgestorven soorten. Ik heb het over de Hibiscadelphus Woodii, een unieke plantensoort met gele bloemen. Maar dit plantje is toch niet uitgestorven. Dat ontdekten Hawaiiaanse biologen bij toeval, met behulp van een drone. Die filmde een steile rotswand in een van de groene valleien van het Hawaiiaanse eiland Kauai. En daarop groeit dus dat zeldzame plantje. De biologen hopen nu dat er nog meer van dit soort ontdekkingen worden gedaan met behulp van drones.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).