Hoe gezond is jouw bodem? Begraaf een onderbroek


Ben je benieuwd of je grond van goede kwaliteit is? Begraaf dan een onderbroek! We hebben het over een challenge van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur. Die roept bloembollentelers op om een witte onderbroek te begraven om de bepalen hoe gezond hun bodem is. Dat klinkt gek, maar is best logisch. De katoenen vezels van een onderbroek bevatten namelijk veel koolstof. Dat is voedsel voor bacteriën, schimmels en micro-organismen die in de bodem leven. Als je de onderbroek een paar maanden later opgraaft, en de onderbroek is grotendeels verteerd – dan zitten er genoeg bacteriën in je grond. En heb je dus een gezonde bodem. De bedoeling is dat deelnemers een foto van de onderbroek delen op social media. In juni bepaalt een jury welk bloembollenbedrijf de beste bodem heeft.  


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).