Jehovah’s Getuigen roepen leden op mee te werken aan onderzoek naar misbruik


Een positieve ontwikkeling binnen de Jehova gemeenschap. Het bestuur van Jehova’s Getuigen Nederland roept zijn leden op om mee te werken aan een onderzoek naar seksueel misbruik binnen de organisatie. Het gaat om een onderzoek van de Universiteit Utrecht, en het is in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dat lezen we op RTL Nieuws. De gemeenschap kwam de afgelopen tijd in opspraak. Dat was omdat ze daders van kindermisbruik alleen intern berechten, en niet aangeven bij de politie. Het is opmerkelijk dat de Jehova’s Getuigen meewerken aan het onderzoek. Normaal gesproken mijden zij contact met niet-kerkelijke instanties.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).