Josette en Joyce maken sieraden van jouw oude smartphone


In Trouw lezen we vandaag over het kleine beetje goud en zilver dat in je mobiele telefoon zit. Er zijn bedrijven die dit waardevolle materiaal recyclen zodra een mobieltje bij het vuilnis gaat. Nu is er ook een onderneming die iets moois maakt van al dat hergebruikte edelmetaal. Nowa, het bedrijfje van Josette de Vroeg en Joyce Lemmens, giet deze maand de eerste sieraden van goud en zilver dat afkomstig is uit afgedankte mobieltjes. Ze kopen het edelmetaal bij Closing the Loop, een sociale onderneming die op allerlei plaatsen in de wereld oude mobieltjes inzamelt. Josette en Joyce kunnen voorlopig nog wel sieraden blijven maken. Want de Universiteit van Edinburgh heeft onlangs berekend, dat 7 procent van de wereldwijde goudvoorraad in elektronica zit.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).