Jumbo doet ‘belangrijke belofte’ over mensenrechten in productieketen


‘Jumbo volgt Albert Heijn in duurzaamheidsbeleid’. Dat kopt Trouw vandaag. Jumbo gaat drie keer per jaar onderzoeken hoe het zit met mensenrechten in de eigen productieketen. Ze gaan zich vooral richten op vrouwenrechten en eerlijke lonen. Ook wil de supermarkt beloningen gaan koppelen aan duurzaamheidsdoelen. Oxfam Novib noemt de plannen ‘belangrijke beloftes’ en zegt Jumbo op de voet te gaan volgen, om te zien of de beloftes ook worden waargemaakt.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).