Koreaanse Yogurt-vrouwen maken het verschil in het leven van eenzame ouderen


En in Zuid-Korea is het al tientallen jaren een begrip. Vrouwen die de stad rondgaan met karren vol met yoghurtjes. Die verkopen ze aan vaste klanten in de buurt. Een beetje zoals de melkboer, maar dan dus de yoghurt-vrouw. Maar naast het bezorgen van yoghurt hebben de dames ook een sociale functie. Voor de 81-jarige Cha Hee-mi-ja bijvoorbeeld, is haar vaste bezorger enorm belangrijk – dat vertelt ze aan de BBC:

Ze zegt: “Ik ben de hele dag alleen, en heb eigenlijk niemand om mee te praten…

“Maar wanneer zij langskomt, is ze even mijn gesprekspartner.”

Ook helpt de bezorger haar soms met haar medicijnen, of met dingen die ze zelf niet meer kan.

Die sociale functie is al tientallen jaren onveranderd. Wat wel verandert zijn de yoghurt-karren zelf. Vroeger waren dat ouderwetse trekkarren. Nu zijn het hippe gemotoriseerde koelkasten.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).